Hvor længe tør vi blive siddende og vente på, at de andre reagerer?
I klimapolitikken er det ikke så meget ens egen tøven, der er problemet. Det er de andre, den er gal med!
Behøver man at elske sin krop?
På en måde er det et dejligt privilegie, hvis man er i stand til at elske sin krop, hvordan den end ser ud, men dette privilegie er allerede fanget i det, det forsøger at bekæmpe.
Hockeystaven i det ubevidste
Da Nicolai Wammen skulle forklare, hvorfor vi godt kan vente lidt endnu med rigtigt at gøre noget ved klimaforandringerne, brugte han et billede, som umiddelbart kunne virke eksotisk for den almindelige borger: Det hele kan illustreres ved hjælp af en hockeystav!
Friheden til ikke at være Judith Butler
Forskningsfrihed er et prekært emne i tiden. Men hvor er den truet fra? En dekonstruktivistisk, jødisk, non-binær amerikansk tænker – eller politikere, der vil bestemme, hvad forskere skal konkludere?
‘Homer-logikken’: Reaktioner på Sofie Linde
Et eksempel på Homer-logikken i fuld offentlighed kan findes ved at studere de mange reaktioner på Sofie Lindes tale ved TV2 Zulus Comedy Galla.
Mundbindets metafysik
Måske er det på tide at smide Emmanuel Levinas og alle de andre ansigtsteoretikere på porten. På mange måder er masker simpelthen bare sjovere.
Hvad er værst: kedelige sportskommentatorer eller begejstrede politiske kommentatorer?
Hvad siger det om et samfund, at dets idrætsliv er blevet til en lidt middelmådig forretningsverden, mens den politiske debat omvendt er blevet til en form for underholdningsindustri, der simulerer sportsverdenens sprog og følelsesregister?
Hvad Aristophanes vidste om Harvey Weinstein og #metoo
Hos Aristophanes har manden fået fallos af Zeus, og det er jo helt til grin. Men det er netop det, Platon (og senere psykoanalysen) forsøger at demontere.
Hent moppe og spand!
Cardi B og Megan Thee Stallion gør os opmærksom på, hvor lille og ubetydelig penis er.
Kristenhedspartiet
Danmarks Radios behjertede kampagne for at bringe Morten Messerschmidt tilbage i toppen af dansk politik har skabt gode fremskridt hen over sommeren.
Aflysningens logik
Den coronavirus, der hærger det meste af verden for tiden, er på mange måder ubehagelig. Men hvis den har ét positivt element ved sig, hænger det sammen med aflysningens logik.
Statuer fra fremtiden
Bare rolig – vi piller ikke ved din historie. Vi smider bare dine statuer i havnen.
Hvem prædiker i dag?
Hvis Kim Larsen havde kunnet skrive en sang om tiden efter coronakrisen, ville den måske have heddet: ”Om lidt bliver her larm igen”.
Ville Derrida være stillet op til en DHL-stafet?
En intellektuel bevægelse kræver, at man kan være tro mod noget andet end sit CV.
Kameler, børn og løver
Én af den tyske filosof Friedrich Nietzsches mest berømte passager er værd at genlæse i lyset af bølgen af protester efter mordet på George Floyd