Et brev fra Støjberg
Instrukskommissionen handler om Støjbergs overtrædelse af lovens bogstav. Men måske handler den også om den ånd, som vi mener, udlændinge bør behandles efter?
Se min bogreol!
En lidt overraskende sejlivet trend på facebook har bestået i at poste et billede af et bogomslag hver dag i syv dage og for hver dag ”udfordre” en anden til at gøre det samme. Facebook er formentlig glade for den ekstra trafik, men hvad gør det attraktivt at deltage i det?
På med sølvpapirshatten
Aldrig har Immanuel Kants slogan om at adlyde myndighederne, men alligevel ræsonnere ud over alle grænser, været mere aktuelt.
Den svenske Anden
Broderkærligheden mellem Danmark og Sverige har alle dage været en speget affære. Men hvoraf kommer det, at man kan tage sig selv i at håbe på, at svenskerne kommer til at lide lidt mere?
Dronningen der troede, hun var dronning
Vi har ikke fået kloden af vores forældre. Vi har lånt den af Dronningen.
Hvad kan vi lære af corona?
Mens sundhedssystemer overalt er hårdt pressede af en meningsløs virus, der bruger mennesket som en slags kopimaskine til reduplikation, opstår der en trang til at se nye former for mening.
Kandidaten fra The West Wing (USSR-edition)
Joe Biden er castet til at ligne en præsidentkandidat fra tv-serien The West Wing. Men han er efterhånden mere begyndt at ligne en affældig sovjetisk leder fra 1980erne.
Inderst inde er vi alle fulde af lort
For Lacan ville spørgsmålet om hamstring af toiletpapir formentlig øjeblikkeligt give mening. Toiletpapir skal nemlig bruges til at håndtere én af de mest centrale udfordringer for den menneskelige psyke: Lort.
Katastrofernes politik
Hvis der er en generel, kulturel tendens i reaktionen på den globale spredning af virus, er det ikke en målrettet drift mod fællesskab, men snarere en udbredt morbid fascination af dødstal og breaking news om smittebærere – en slags ubevidst tiltrækning af fællesskabets undergang i en apokalypse, hvor etnopopulister og kosmopolitter deler samme, kranke skæbne.
At være mand er et tvivlsomt privilegium
En feminisme, der alene kæmper for kvinders adgang til falliske privilegier, risikerer at hvirvle den kvindelig kønsidentitet ind i den konkurrencelogik og kastration, som nu engang hører den mandlige kønsidentitet, det falliske og patriarkalismen til.
Balkan tur-retur
Balkan udøver fortsat en forunderlig tiltrækning på os nordeuropæere. Ikke bare som turistmål, men også i form en særegen fascination af den blodige historie, og den vold som vi stadigvæk forstår regionen i lyset af.
Mad III – ånden er en pølse
Maden behøver slet ikke syrede eksperimenter og vilde opstillinger for at udtrykke menneskets særegne åndelige status i verden. Det hele kan findes i en pølse.
Mad I – Gud er en grøntsag
Vor tids reservoir for det mest ophøjede er det mest dagligdags, nemlig maden. Fra Brdr. Price til raw food: Æd din tro!
Mad II – Jesus bor i køkkenet
Naturen er ikke længere nok. Det molekylære køkken er ikke tilfreds med gode råvarer og respekt for kvalitet. Der skal mere til. Jordbærret skal opløses i atomer og genskabes igen, før det er perfekt. Det er næsten som ét af Jesu Kristi mirakler.
Aarhus ||| – forstad til intet
Hvad nu hvis man tog erkendelsen af intetheden i hjertet af Aarhus alvorligt? Intet lurer om ethvert hjørne; det spøger i storcentrene og på de store, regnvåde parkeringspladser. Intet slår ind fra vandene og suser ind over havnefronten.